19 januari 2012

#Pepe – butcher van Bernabéu

De verontwaardiging in de stem van commentator John van Vliet doet vermoeden dat het zijn bloedeigen zoon was die zojuist een rotschop te verduren kreeg. Daar heeft hij vast ook al zo vaak stiekem over gemijmerd, dat het een beetje zo moet hebben gevoeld: handen af van Leo Messi! Of het moet een aai over de bol zijn. 


Maar voor een aai over de bol komt Pepe zijn kooi niet uit. De Braziliaanse Portugees van Real Madrid is een maaier, geen aaier. Als zijn teamgenoten na afloop van een wedstrijd al lang en breed staan te douchen, zit Pepe nog geduldig wat stukjes huid en jukbeen tussen zijn noppen vandaan te pulken. Douchen is toch zijn ding niet. Laat staan met kerels. 

Honderden Ajax-hooligans mochten vandaag voor de bekerwedstrijd tegen AZ de Arena niet in, omdat één of andere gepenkop met een al zeker twintig jaar durende vlaag van verstandsverbijstering enkele weken geleden het veld op rende en de keeper van AZ een schop gaf. De man kreeg terecht een stadionverbod voor het leven. Pepe niet. Die mag wekelijks voor het oog van talloze camera’s onverdoofd vingerkootjes, verstandskiezen en plukken haar verzamelen, zonder veel meer dan af en toe een gele kaart en het verontwaardigde commentaar van John van Vliet. 


Toch snap ik wel waarom de butcher van Bernabéu maar geen stadionverbod opgelegd krijgt. Wie moet hem dat gaan vertellen? Kleine kans dat je dat navertelt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten